iTrue ICO Projesi – Kimlik Doğrulama İşlemlerine Blockchain Tabanlı Biyometrik Çözüm

Screenshot_160.jpg

Sevgili Kripto Para Dünyasının Seçkin Sakinleri bu makalemde sizler için Hong Kong merkezli iTrue ICO projesini incelemek istiyorum.

iTrue, yerleşik mikro-denetlemeli kimlik doğrulama sistemine sahip bir Blockchain tabanlı çözüm olup, işletmelerin ve geliştiricilerin güvenli, ölçeklenebilir ve genişletilebilir uygulamalar oluşturmasını hedeflemektedir.

iTrue’nun Hedefindeki Sorunlu Alan

Çevrimiçi finansal ürünler ve yenilikçi dijital hizmetler sunan start-up şirketlerinin artışı göz önüne alındığında güvenli, verimli kimlik doğrulama sistemleri için artan bir talep olduğu görülmektedir. Bununla birlikte biyometrik teknolojiler, kendi başlarına güvenli bir kimlik doğrulama güvencesi vermezler. Kullanıcı verileri uygunsuz kullanım nedeniyle kolayca ele geçirilebilir veya yanlış kullanılabilir. Kullanıcılar bu nedenle işletmelerin verilerini nasıl kullandıklarından endişe edebilmektedirler; zira fintekler ve çevrimiçi hizmetler kişisel verileri kendi kazançları için toplayabilir, kullanabilir veya satabilirler.

Nitekim ABD’de faaliyet gösterenlerin % 49’u biyometrik verilerinin ele geçirilmesinden endişe ederken,% 35’i bankanın bu bilgilere erişmesinden tedirgin olmaktadır. Diğer taraftan gözetim faaliyetleri kapsamında “yüz tanıma” işlemleri Rusya’da ve çevre ülkelerinde yasaldır, ancak özellikle sistemin güvenliği tehlikedeyse büyük bir gizlilik tehdidi olarak da kabul edilmektedir. Çin’de Şanghay ve Pekin’de yüz tanıma sadece devlet güvenliği ve gözetimi ile değil aynı zamanda özel şirketler tarafından da kullanılmaktadır. Örnek: Fintech sağlayıcısı ANT Financial, metro gibi kamusal alanlarda bile biyometrik taramayı kullanmaktadır.

iStock-1664198121-default-publication-top-wide-image-publication-top-wide-image-38109.jpg

Çözüm “iTrue”

Blockchain ve biyometrik teknolojilerin bir araya gelmesi, işletmelerin biyometri yoluyla kimlik doğrulamasını geliştirmelerine ve sonunda kendi uygulamalarını iTrue platformu ve ekosisteminde oluşturup pazarlamasına olanak sağlayacaktır. Biyometrik kimlik doğrulama yoluyla işlem ihtilaflarının azaltılması, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye ve aynı zamanda platform güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

iTrue ile, kullanıcılar gizli kişisel verileri üzerinde tam bir kontrole sahip olacak ve biyometrik kimlik doğrulaması, dijital varlıklara ve hatta bir araba veya ev gibi fiziksel tesislere bile güvenli ve kesintisiz erişim sağlayabilecektir. Blockchain altyapısı sayesinde kullanıcılar ve işletmeler, kayıtlarının veri hırsızlığı veya suiistimalden korunmak için güvenli bir altyapı üzerinde olduğundan emin olacaktır.

Screenshot_156.jpg

iTrue Token Ekosistemi

iTrue’nin hizmete dayalı platformu, uygulamaların şifreler, gadget’lar ve plastik kartlardan bağımsız olarak kimlik doğrulamasını entegre etmesini sağlar. Platform kullanıcı verilerini satmıyacaktır. Daha ziyade kullanıcılar, müşteriler ve geliştiricilerin platformdaki verileri paylaşma ve kullanmalarını sağlayacaktır.

Geliştiriciler, kimlik doğrulama gibi mikro servislerden yararlanan uygulamalar oluşturabilecektir. Verileri için her talep hakkında kullanıcılara bilgi verilecek ve bu kişiler veri paylaşım etkinliklerine katıldıklarında iTrue tokenlarıyla ödüllendirilecektir.

iTrue, biyometrik tanımlama ve blokları bir araya getirerek, kullanıcıların oluşturduğu herhangi bir işlemin gizliliğini arttırır. iTrue Limited, şirketlerin merkezi olmayan uygulamaları nasıl oluşturduğu konusunda yenilikçi bir yaklaşım için olağanüstü bir platform geliştirecektir. iTrue çözümü, yerleşik biyometrik veri doğrulama sistemi ile bir engelleme servisi olarak uygulanacaktır. Merkezi olmayan platform, geliştiriciler ve işletmeler için kullanıcı kimlik doğrulamasını, yeni zincir ağlarının oluşturulmasını ve dürüst bir veri alışverişi sonrasında kullanıcılar için ödül alma yeteneğini destekleyecektir.

Screenshot_161.jpg

iTrue CEO’su olan Jack Cheng, güvenilir sistemler ve verimli kimlik doğrulama talebi nedeniyle dijital finansal ürünler gibi çevrimiçi gelişmiş hizmetler sunan yeni şirketlerin sayısının hızla artış gösterdiğini ifade etmiştir. iTrue’nun ana geliştirme ekibi, bu şirketlerin müşterilerinin verilerini kullanma biçimindeki boşlukları ele alan kapsamlı bir çözüm oluşturmuştur. Biyometrik, blok ve gelişmiş veritabanı teknolojilerini birleştiren iTrue, kullanıcı kimlik doğrulaması ve gizliliğini artırabilecektir. Ayrıca, geliştiriciler doğrudan ekosistemde geniş bir yelpazede merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilecektir.

iTrue teknik uzmanı Anton Goroshankin, modern blok ürünlerinin sorunlarını, veritabanını ve blok zincirini birleştirme stratejisiyle çözmenin bir yolunu keşfettiğini ifade etmiştir. Sonuç olarak, iTrue, kullanıcı verilerinin yanlış kullanıma veya veri hırsızlığına karşı korunduğu, kararlı ve ölçeklenebilir bir altyapıdır diyebiliriz. Bu ekosistemin sunduğu diğer önemli avantajlar şunlardır:

  • Özel Kişisel Bilgilerin Tamamen Kontrolünün Sağlanması
  • Kullanıcı Verilerinin İzlenebilmesi
  • Gizlilik Politikasına Tam Uyumun Sağlanması
  • Şirketlerin Gizlilik Kontrollerini Merkezi Olmayan Uygulamalara Entegre Edebilmesi.

Projenin temel amacı; şirketlere, geliştiricilere, kullanıcılara ve müşterilere, merkezi olmayan bir uygulama pazarındaki veri değişim çabalarından yararlanmalarını sağlayan global bir ekosistemi oluşturmaktır. Bu platform ile kullanıcılar, ihtiyaç duyan diğer kullanıcılarla, şirketlerle ve veri sağlayıcılarla veri paylaşabilir. Her katılımcı ITU tokenlarıyla ödül alabilecektir.

Her kullanıcının kendi özel verileri üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlamak için, iTrue platform üyelerine verilerinin nasıl kullanılacağını ve bunlardan nasıl kazanabileceklerini bildirecektir. Ayrıca, platform gizlilik kurallarına uyacaktır ve kullanıcılara her bir veri talebi hakkında onay verebilmeleri için onlara bilgi verecektir.

iTrue sistemi, geliştiricileri kullanıcıların gizliliği, güvenliği ve güvenliğinin kritik faktörlerine dayanan çözümlerin oluşturulmasında destekleyecektir. Yenilikçi tanımlama yetenekleri sayesinde, kullanıcılar kripto paralar ile herhangi bir işlem yaparken güvenlik açısından sıkıntı çekmeyecektir. Geliştiriciler, herhangi bir hileli programın kullanılmasını ortadan kaldıran merkezi olmayan bir çözüm oluşturmanın yanı sıra, işlemlerinizi hızlı, verimli ve güvenli bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

ICO ve Token Bilgileri:

Proje kapsamında kullanılacak token ERC -20 standardına dayanan iTrue Token olacaktır. Tokenın tickerı ITU olacaktır. Toplam token sayısı 8 milyardır. Bunların % 60’ı token satışı için ayrılmıştır. Fiyat olara 1 ITU = 0,01 USD olarak belirlenmiştir.

Projenin Soft Cap hedefi; 7,5 milyon Dolar; Hard – Cap hedefi ise 40 milyon Dolardır.

Screenshot_157.jpg

Genel Değerlendirme:

iTrue platformu, biyometrik kimlik doğrulama hizmetinin Avrupa Ticaret Merkezi’nin geniş ticari ağına entegre edildiğini ve bu teknolojinin gerçek bir testi haline geleceğini çoktan kabul etmiştir. Rusya’nın en büyük eğlence ve alışveriş merkezlerinden birinde faaliyet gösterirken, iTrue’nin Avrupa’ya daha iyi bir güvenlik sağlaması ve kullanıcı gizliliğini artırması beklenmektedir.

Screenshot_155.jpg

Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen Aşağıdaki Linkleri İnceleyiniz:
Website: https://itrue.io/
WhitePaper: https://itrue.io/files/iTrueWhitePaper.pdf
Telegram: https://t.me/itrueio
Twitter: https://twitter.com/iTrueio
Facebook: https://www.facebook.com/iTrue.io/
Ann: https://bitcointalk.org/index.php?topic=4721365
YAZAR:
BTT Username: techno99
BTT URL: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2034249
MEW: 0x68AAb7e8AD08ebfB91bB44f66Ec38fDe9602c2cB

#iTrue #DataMonetization #GDPRCompliance#iTrueio#InformationSecurity #DataLeakage #Security #ITU#PrivacyControl

ICO içinde yayınlandı

Yorum bırakın