Blog

Rockefeller Ailesinden Kripto Para Hamlesi

Gimageseçtiğimiz günlerde, yatırımcı George Soros’un kripto para yatırımı yaptığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Yeni bir bomba haber ise Rockefeller cephesinden geldi. Rockefeller’a ait 3 milyar dolarlık bir girişim sermayesi şirketi olan Venrock, kripto para yatırımı yapmaya başladı.

Açılımı venture (girişim) ve rock (Rockefeller adının kısaltması) olan Venrock, bir risk sermayesi şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Dünyanın en güçlü ailelerinden olan Rockefeller ailesinin yatırım araçlarından biri olarak bilinen şirket, yarım asır önce kuruldu ve odak noktası teknoloji olarak biliniyor. Şirket daha önce, Intel, AppNexus, Apple ve StrataCom gibi önde gelen firmalara yatırım yaptı. Şimdilerde ise yatırımın mantıklı olduğu kripto para projelerine ve pazarlarına yöneliyor.

Firmanın bu hamlesi, kripto para piyasasında dev bir hareket yaratmayacak olsa da, Rockefeller ailesinin Amerikalılar başta olmak üzere tüm dünyada bilinirliği önemli bir detay.

Venrock’dan David Pakman, Fortune dergisine yaptığı açıklamalarda birçok önemli noktaya değindi. Piyasada çok sayıda kripto para tüccarı olduğunu söyleyen Pakman, kendilerinin farklı olduğunu ve konuyu biraz daha risk sermayesi olarak gördüklerini belirtti. Pakman ayrıca, Coinfund ile yaptıkları ortaklıktan da söz etti. Bu ortaklığa neden olarak, bir dizi farklı kripto para ekonomisi ve kripto projelerine yönelik yatırım yapma arzularını gösterdi. Bunu halihazırda yapmakta olan bir ekiple ortaklık kurduklarını ifade etti.

Coinfund; piyasada, ICO’ların yaygınlaşmasını sağlayacak olan Coinlist ve kısa sürede tanınan sohbet uygulaması Kik ile biliniyor. Coinfund’dan Jake Brukhman; “Bizler, bu konuda çalışan ekibe rehberlik etmek, tavsiye vermek ve desteklemek için yakın şekilde çalışıyoruz. Daha deneyimli olan kurucuların ve geleneksel teknoloji şirketlerinin Blockchain’e dahil olduğunu gördükçe, ekipler arasında eşsiz bir sinerji yaratmaya çalışıyoruz.” dedi.